Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - Ταξίδι στη Μίλητο



H νέα παραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" είναι γεγονός και υπόσχεται ένα πρωτόγνωρο εικονικό ταξίδι χάρη στα πλέον προηγμένα γραφικά. H πόλη της Μιλήτου στις δυτικές ακτές της Μικράς Ασίας, μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Ιωνίας, αναβιώνει στην παραγωγή Εικονικής Πραγματικότητας «Διαδραστική Περιήγηση στην Αρχαία Μίλητο».


Η παραγωγή αυτή, στο ειδικό περιβάλλον εμβύθισης της «Θόλου», αξιοποιεί ορισμένα νέα τεχνικά χαρακτηριστικά, που επιτρέπουν πλέον την ανάπτυξη πολλαπλών κατευθύνσεων της ψηφιακής ζωής στον εικονικό χώρο και όχι μιας προδιαγεγραμμένης πορείας.Έτσι μπορούμε να διακρίνουμε αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, να πετάξουμε πάνω από την πόλη και να έχουμε μια πανοραμικά άποψη του πολεδομικού σχεδιασμού της, να απολαύσουμε ρεαλιστική απεικόνιση υφής, φωτισμού και σκιάσεων.


Νέο στοιχείο είναι η ρεαλιστική βλάστηση, η οποία έχει δυναμικά μεταβαλλόμενη συμπεριφορά με βάση τις αντίστοιχες εναλλαγές της φοράς και της έντασης του αέρα στο χώρο. Η παραγωγή ενσωματώνει επίσης σχετικό μοντέλο δυναμικού υπολογισμού της θέσης του ήλιου ανάλογα με το γεωγραφικό μήκος και πλάτος τη δεδομένη χρονική στιγμή στο παρελθόν.

Θόλος: Πειραιώς 254, Ταύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου