Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Antony Micalef

Tέχνη στο δρόμο. Ένα μεγάλο μέρος καλλιτεχνών δεν επιλέγει μια πιο συμβατική προβολή του έργου τους, αλλά η τέχνη τους βρίσκεται έξω, στο δρόμο ή στην ύπαιθρο. Κατάφεραν να καταξιωθούν χωρίς να ακολουθήσουν τον καθιερωμένο δρόμο των γκαλερί. Παρόλα αυτά, αν και κατηγορήθηκαν πως δεν κάνουν τέχνη, τα έργα τους έχουν καταλήξει να στολίζουν μουσεία και σημαντικές γκαλερί.


Antony Micalef (1975 -)

Πολύχρωμα και βαθύτατα ανησυχητικά τα έργα του  Micalef εξετάζουν τη διχοτομημένη σχέση μας με τον καταναλωτισμό, πώς δηλαδή μπορούμε να διατηρήσουμε την περιφρόνησή μας για τις πολυεθνικές μάρκες, αλλά ταυτόχρονα να γοητευόμαστε από αυτές. In & Out.Η τέχνη δηλαδή δεν είναι μια ουτοπία, είναι ένας τρόπος ζωής. Ο καλλιτέχνης είναι εντός του κόσμου που δημιουργεί, κατανοώντας την περατότητα των ορίων της τέχνης.






"Tο πρόβλημα με την pop εικονογραφία είναι ότι μένει μόνο στην επιφάνεια" λέει ο καλλιτέχνης. "Πρέπει να τη σύρεις στο βάθος και να την προκαλέσεις προκειμένου να την κάνεις ενδιαφέρουσα. Όταν βάλεις δύο αντίθετες εικόνες, αυτό προκαλεί τριβές. Αυτό ακριβώς με ενδιαφέρει, η ένωση δύο αντίθετων δημιουργεί μια διεγερτική και παράξενη χημεία".





Ο πόλεμος, ο έρωτας, το σήμερα γενικά είναι τα ερεθίσματά του. Tα δυνατά κοκτέιλ των χρωμάτων και των έργων του τον έχουν κάνει τρομερά δημοφιλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου