Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

Ο Φάνης Κακριδής στις ΣέρρεςΟ Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν.Σερρών σε συνδιορ- γάνωση με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών (Ν. Νικολάου 20), σας προσκαλεί τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 7.μ.μ., στην εκδήλωση που διοργανώνει με κεντρικό ομιλητή τον ομότιμο καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ.Φάνη Ι.Κακριδή.Θέμα της εισήγησης: «Χρημάτων ήσσονες: Καταχραστές του Δημοσίου πλούτου»Θα έχω την τιμή και τη χαρά να τον μεταφέρω από το αεροδρόμιο στις Σέρρες, οπότε πιστεύω ότι θα περάσω ένα οδικό ταξίδι Θεσσαλονίκη-Σέρρες γεμάτο ... φιλολογική συζήτηση!

Προς το παρόν μεταφέρω:


Ομηριστής και ομότιλος καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Φάνης Κακρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και δίδαξε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Στο συγγραφικό του έργο ασχολείται με την ιστορία, την ερμηνεία, την κριτική και τη μετάφραση της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.

Εργογραφία 


Κόιντος Σμυρναίος. Αθήνα, Βιβλιοπωλείον της Εστίας, 1962. 
Αριστοφάνους Όρνιθες. Αθήνα, Δωδώνη, 1987. 


Μεταφράσεις 


Wolfgang Schadewaldt, Από τον κόσμο και το έργο του Ομήρου. Αθήνα, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, 1989. 
Jacqueline de Romilly, Οι μεγάλοι σοφιστές στην Αθήνα του Περικλή. Αθήνα, Καρδαμίτσα, 1994. Wolfgang Schadewaldt, Από τον κόσμο και το έργο του Ομήρου. Αθήνα, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, 1994. K. J. Dover, Η κωμωδία του Αριστοφάνη. Αθήνα, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, 1997. Albert Uderzo, Αστερίκιος και Κλεοπάτρα. Αθήνα, Μαμούθ Comix, 1998. Albert Uderzo, Aστερίξ παρά Σακχαραζάδι. Αθήνα, Μαμούθ Comix, 2006.


Άλλες Εκδόσεις 


ΕπιμέλειαΘουκυδίδης ο Αθηναίος, Περικλέους Επιτάφιος. Αθήνα, Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, 1998, 


Θουκυδίδης ο Αθηναίος, Pericles' Funeral Oration. Αθήνα, Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, 1998,  Θουκυδίδης ο Αθηναίος, Θουκιδίδου Περικλέους Επιτάφιος. Αθήνα, Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, 2005,  Γράμματα του Ιωάννη Συκουτρή από την Κύπρο. Αθήνα, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, 2008, Συλλογικά έργαΣτα χνάρια του Οδυσσέα. Συλλογικό έργο. Αθήνα, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, 2003. Η ελληνική λογοτεχνία. Συλλογικό έργο. Αθήνα, Εκδοτική Αθηνών, 2005.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου