Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - 13ο ΦεστιβάλΠραγματικά το φεστιβάλ κουκλοθέατρου και παντομίμας του Κιλκίς ανήκει σ΄ εκείνα τα θεάματα που δεν πρέπει κανείς να χάσει. Ένας κόσμος μαγικός που ξεφεύγει από το παιδί κι απευθύνεται και στον ενήλικα.Αλλά και ο ενήλικας μπαίνει στον κόσμο του παιδιού. Την περυσινή χρονιά επισκέφθηκα το φεστιβάλ με κάποια επιφυλακτικότητα για το αισθητικό αποτέλεσμα.Οι κούκλες εξάλλου κρύβουν πάντα και μια δόση μελαγχολίας. Το αποτέλεσμα όμως ήταν παραπάνω από ικανοποιητικό.

  Το φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 16/10 προσφέροντας στο κοινό του Κιλκίς παραστάσεις κουκλοθεάτρου, παντομίμας, θεάτρου σκιών, με μαριονέτες κα. Σε παγκόσμια πρεμιέρα θα ανεβεί στις 7/10 η «Λυσιστράτη vs Καραγκιόζης» από το θέατρο σκιών Χρήστου Στανίση με την Μελίνα Κανά να υποδύεται τη Λυσιστράτη, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται το «Overture des sapponettes» του Ιταλού μίμου Michele Cafaggi (6/10) ο οποίος θα κάνει ένα μοναδικό σόου με σαπουνόφουσκες, αλλά και το «Lady bag» που θα μας δείξει πώς μπορεί να γίνει κουκλοθέατρο με πλαστικές σακούλες.
Στο φεστιβάλ συμμετέχουν δεκαέξι χώρες (Ιταλία, Βραζιλία, Χιλή, Ελβετία, Ισπανία, Ρωσία, Αυστραλία, Πολωνία, Αργεντινή, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Βουλγαρία και Ελλάδα).
Παραστάσεις θα δίνονται καθημερινά (09.00 και 11.00 για σχολεία, 20.00 για το υπόλοιπο κοινό, ενώ για πρώτη φορά φέτος θα υπάρχουν και παραστάσεις στις 22.30 μόνο για ενήλικες).
Ο χώρος διεξαγωγής είναι η αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του δήμου Kιλκίς, η αίθουσα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς και νηπιαγωγεία των επιμέρους Δημοτικών Ενοτήτων. Ακόμη τα Σαββατοκύριακα το φεστιβάλ θα βγαίνει στις πλατείες και τους δρόμους σε μια προσπάθεια να έρθει ακόμη πιο κοντά στο κοινό.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν: εργαστήριο για το κοινωνικό θέατρο για 60 μαθητές (από το Κιλκίς και τη Θεσσαλονίκη – θα γίνει και στις δύο πόλεις), σεμινάρια / εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές, εργαστήρια στα Δημοτικά Σχολεία του Κιλκίς, Masterclasses (ένα από τα οποία και στη Θεσσαλονίκη), έκθεση με την ιστορία του Κουκλοθεάτρου στις πέντε ηπείρους και διημερίδα για το κοινωνικό θέατρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου