Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Mαθήματα κλασσικής παιδείας

Συνεχίζονται τα μαθήματα κλασσικής παιδείας ανοίγοντας το κεφάλαιο επιστήμη στην αρχαία ελλάδα. Μόνο οι σύγχρονοι άραγε έχουν το προνόμιο των επιστημονικών ανακαλύψεων ή μήπως η επιστήμη υπήρχε και στην αρχαία ελλάδα; 

 Μεταφέρω το δελτίο τύπου...........


Μηχανικές εφευρέσεις στην Αρχαία Ελλάδα
Εισηγητής: Ανδρονίδης Θεολόγης, καθηγητής Χημείας
- Επειδή οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν γνωστοί για τα μεγάλα τους πνευματικά επιτεύγματα, υπήρχε η εντύπωση ότι στον τομέα της τεχνολογίας, κυρίως της εφαρμοσμένης, υστερούσαν.
- Η επιστημονική όμως έρευνα των τελευταίων δεκαετιών ανέτρεψε αυτή τη δοξασία.
- Τόσο τα σημαντικότατα αρχαιολογικά ευρήματα, όσο και μια πιο προσεκτική μελέτη της Αρχαίας Γραμματείας, αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες, όχι μόνον είχαν ασχοληθεί με τη μηχανική, αλλά έκαναν και εκεί θαύματα.
Έτσι, στα επόμενα δύο μαθήματα (Τετάρτη 9 και 16 Ιανουαρίου, ώρα 7 μ.μ.) ο Θεολόγης Ανδρονίδης, βασικός συνεργάτης και συντονιστής του Πνευματικού μας Συμποσίου «Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας» θα ασχοληθεί με τις εφευρέσεις των Αρχαίων που άλλαξαν την ιστορία του τεχνολογικού πολιτισμού και όχι μόνον.
Εφευρέσεις της καθημερινής ζωής που έκαναν πιο παραγωγική και ξεκούραστη την εργασία, αλλά και πολεμικές κατασκευές που κατέστησαν το στρατό τους μια ανίκητη μηχανή.
Ο Θεολόγης Ανδρονίδης, καθηγητής Χημείας στη δημόσια εκπαίδευση διακρίνεται για την πληρότητα και την πολυμέρεια των πνευματικών του ενδιαφερόντων. Πλην της ειδικότητάς του ασχολείται με τη φιλοσοφία, τις θετικές επιστήμες και την τεχνολογία στον Αρχαίο Ελληνικό κόσμο και μέχρι σήμερα έκανε εξαιρετικές εισηγήσεις που διηύρηναν το πεδίο γνώσης και αντίληψης των πολλών συμπολιτών μας που παρακολουθούν τα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας.
Εκπαιδευτικός με ουσιαστική προσφορά στη μαθητιώσα νεολαία, αλλά και με συμμετοχή στο μορφωτικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της σερραϊκής κοινωνίας.
Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τετάρτη, ώρα επτά (7) μ.μ. στο Μαξίμειο Πνευματικό Κέντρο.
Συντονιστές των μαθημάτων είναι οι εκπαιδευτικοί: Ανδρονίδης Θεολόγης, Νότας Θωμάς και Χασιωτάκη Ειρήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου